محمدعلی فردین بهمن سال ۱۳۰۹ در پایینتر از دروازه دولاب تهران در یک خانواده متوسط به دنیا آمد.پدرش، علی گل نام داشت و در دوشانتپه، استادکار یک تراشکاری بود و علاوه بر آن به هنر بازیگری هم علاقه داشت. علی گل بعد از کار روزانه، به تئاتر تهران میرفت و در نمایشهای مختلف، بازی میکرد.فردین از همان دوران کودکی بسیار زرنگ بود وبا بروبچههای محل بازی میکرد و برتریهای خود را به رخ هم سن و سال هایش میکشید. او عاشق شنا و نقاشی بود وقتی 7 ساله شد در مدرسه دقیقی ثبت نام کرد و تا کلاس سوم در همین مدرسه درس خواند. فردین سال 1322 دوره ابتدایی را تمام کرد و برای دوره متوسطه در دبیرستان آذر که در خیابان شاهآباد بود، ثبت نام کرد.
فردین هر زمان فرصتی به دست میآورد، انرژی خود را با شنا کردن تخلیه میکرد و هر وقت میشنید که قهرمانی در شنا سربلند کرده است، آرزو میکرد بتواند با او رقابت کند. وی در همان دوران به عضویت باشگاه نیرو درآمد و لباس و وسایل ورزش را قسطی از قرار روزی 5 شاهی دریافت کرد.فردین روزها بعد از مدرسه خود را به باشگاه نیرو میرساند تا ژیمناسیک تمرین کند، اما عشق او به پارالل و بارفیکس و دارحلقه و حرکات زمینی، خیلی دوام نداشت و او که در کنار خود وزنهبرداران را با عضلات پیچ در پیچ میدید، جذب وزنهبرداری شد و روزهای زیادی را با وزنه و هالتر و دمبل گذراند.
محمدعلی فردین 13 ساله بود که، همه وجودش را عشق به وزنهبرداری، قویتر کردن عضلات و مبارزه با هالتر پر کرده بود و در حالی که گمان میکرد، هیچکس در دنیا حریف او نخواهد بود، پسر بچهای هم سن و سال او ولی خیلی کوچک اندام و به ظاهر ضعیف، وزنهای سنگین تر از او را روی سر برد و وقتی تعجب فردین را دید، او را به وسط تشک دعوت کرد تا قدرت واقعی او را ببیند. او سال بعد از این موفقیت، با فیلم دوقلوها و در نقش بدلکار وارد عرصه سینما شد و بعد در فیلم چشمه آب حیات همراه با ایرج قادری که اولین فعالیت سینمایی هر دو محسوب میشود ظاهر شد.
با حمایت فردین بود که حبیبالله بلور از برجستهترین مربیان تاریخ ورزش ایران پس از برخی بیمهریها در فضای ورزش وارد عرصه سینما شد تا با ایفای چند نقش کوتاه، ممر درآمدی برایش مهیا شود. فردین این محبت و خیرخواهی خود را در قبال چند پیشکسوت دیگر کشتی نیز تکرار کرد. از کشتیهای فردین، ویدئویی به جا نمانده اما از خوشاقبالی علاقهمندان کشتی، در فیلم سینمایی«جهان پهلوان» که سال ۱۳۴۵ ساخته شده، اسماعیل ریاحی کارگردان این فیلم تصمیم گرفت تصاویری از اجرای فنون توسط تختی را در فیلم خود بگنجاند.
محمدعلی فردین سابقه حضور در فیلم "برزخی ها" را بعد از انقلاب در کارنامه هنری خود دارد.
محمد علی فردین؛ بازیگر سینما و دارنده مدال نقره جهان، در سال 1379 به علت سکته قلبی در تهران درگذشت و در قطعه هنرمندان گورستان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
1361